Financiering

Verpleging en verzorging vallen onder de Wet langdurige zorg  (WLZ) en of onder de zorgverzekeringswet (ZVW). De benodigde zorg verschilt per persoon. Ook het recht op vergoedingen en de hoogte van de eigen bijdrage zijn persoonsgebonden.

Wij leveren voornamelijk zorg via de ZVW. WLZ zorg kunnen wij alleen leveren in onder aanneming van andere zorgaanbieders.

Wij helpen u graag

Om voor thuiszorg in aanmerking te komen is een zorgindicatie nodig. Indien gewenst, vragen wij een zorgindicatie aan bij de HBO wijkverpleegkundige of het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Wilt u meer informatie of hulp bij de financiering? Wij komen graag bij u langs voor hulp of advies.
Neem contact op

Financiering met wettelijke vergoedingen &
eigen bijdrage

Niet-gecontracteerde zorg

Wij hebben niet met alle verzekeraars een overeenkomst toch kunt U gebruik maken van ons als zorgaanbieder. Dat noemen we niet-gecontracteerde zorg. Hiervoor kunnen andere vergoedingen gelden, dan is uw vergoeding afhankelijk van de basisverzekering die u kiest.

Eigen Bijdrage

Voor verpleging en verzorging (ZVW) hoeft u geen eigen bijdrage te betalen. Voor de wet langdurige zorg (WLZ) geldt wel een eigen bijdrage welke afhankelijk is van uw leeftijd, huishouden en inkomen. U berekent uw eigen bijdrage op basis van uw verzamelinkomen en het aantal uren thuiszorg dat u wekelijks ontvangt. De eigen bijdrage wordt vierwekelijks geïnd door het Centraal Administratiekantoor (CAK). Kijk voor meer informatie over uw eigen bijdrage en eventuele vrijstellingen op de website van het CAK.

Bijzondere bijstand

Als u een minimuminkomen hebt, kunt in aanmerking komen voor bijzondere bijstand. De regeling verschilt per gemeente, zie bijzondere bijstandsregeling op de website van de gemeente Haarlem.

Zelfstandige financiering bij aanvullende particuliere thuiszorg

Als u meer behoefte heeft aan zorg dan uw zorgindicatie u biedt dan kunt u zelf extra particuliere zorg bij Zorggroep Spaarnestad inkopen. U bepaalt zelf hoeveel zorg u wilt, op welk moment van de dag u dit wenst en hoe vaak. Bepaalde extra zorg komt wel in aanmerking om op te voeren onder ‘buitengewone lasten’ bij uw belastingaangifte.

Zorggroep Spaarnestad biedt persoonlijk advies en hulp bij uw aanvraag

Neem contact op